HOME Forums Deel hier je recept! Snijbiettaart van Ottolenghi

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #874 Reageer
    Doina
    Gast

    Ingredienten:

    2 el olijfolie, plus extra voor het invetten
    160 g ui, gesneden
    500 g snijbiet, fijngesneden, hou de stelen en blaadjes apart (of vervang door spinazie, red.)
    150 g selderijstengels, fijngesneden
    50 g lenteui, fijngesneden
    50 g rucola
    30 g platte peterselie, fijngesneden
    30 g munt, fijngesneden
    20 g dille, fijngesneden
    120 g verkruimelde anari-kaas of ricotta
    100 g belegen cheddar, geraspt (of extra belegen goudse kaas, red.)
    60 g feta, verkruimeld
    rasp van 1 citroen
    2 eieren (of als ze klein zijn 3, want de Engelse eieren zijn sowieso wat groter, red.)
    1/3 tl zout
    1/2 tl grofgemalen zwarte peper
    1/2 tl suiker
    250 g filodeeg (ontdooid, red)

    Bereiden:

    Verwam de oven voor op 200 graden/gasstand 6. Giet de olie in een diepe koekenpan of hapjespan. Voeg de ui toe en bak acht minuten op matig vuur, zorg dat de ui niet bruin wordt. Voeg de stelen van de snijbiet en de selderij toe en bak nog vier minuten, blijf roeren. Voeg de bladeren van de snijbiet toe, zet het vuur middelhoog en blijf roeren terwijl je het snijbietblad vier minuten laat meebakken, tot het blad helemaal geslonken is. Voeg de lenteui, rucola en kruiden toe en bak twee minuten mee. Haal de pan van het vuur en laat de inhoud uitlekken in een vergiet. Laat het mengsel afkoelen en druk er dan zoveel mogelijk vocht uit. Doe de vulling in een kom. Voeg de kazen, citroenrasp, eieren, zout, peper en suiker toe en meng goed door elkaar.

    Leg een vel filodeeg op je werkblad en bestrijk met olijfolie. Leg er een vel filodeeg op, bestrijk weer met olie en blijf daarmee doorgaan tot je vijf lagen deeg hebt. Herhaal dit met een volgende set van vijf lagen deeg, en ga door tot je een oppervlak hebt dat de bodem, zijkanten en ongeveer 2 cm van de bovenkant van een (rechthoekige) taartvorm of ovenschotel van 22 cm kan bedekken. Drapeer het deeg in de vorm, vul met het snijbiet/kaasmengsel en vouw het deeg over ongeveer 2 cm van de bovenkant van de taart.

    Maak een laatste set van vijf lagen filodeeg ingesmeerd met olijfolie en leg op de bovenkant van de taart. Vouw het deeg zo dat de bovenkant een beetje bobbelig en ongelijk is (zie de foto, red.) en knip de uiteinden van het deeg weg zodat de randen net bedekt worden. Smeer de bovenkant met olijfolie in en bak de taart 40 minuten in de oven tot de taart goudbruin is. Serveer warm.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Snijbiettaart van Ottolenghi
Mijn informatie: