Wij zijn Sam en Marieke. De tuinders van de Tuinen van Hartstocht. We deden allebei de deeltijdopleiding biologisch-dynamische landbouw aan de Warmonderhof en liepen stage bij Stadsboerderij Caetshage en Tuinderij Eyckenstein. Alle lessen die we daar leerden, passen we nu toe bij de Hartstocht.

Proeftuin
De Tuinen van Hartstocht is onze proeftuin. We zijn begin mei 2015 begonnen en onderzoeken wat we op deze plek kunnen creëren dat aantrekkelijk is voor ons, voor de boer en boerin en voor de buurt. Hoe kunnen we van 3000 m2 productietuin tot een rendabel geheel maken? Hoe kunnen we duurzaam tuinieren? En niet onbelangrijk… hoe zorgen we dat de groenten goed groeien en lekker zijn?

In 2016 hebben we gekozen om een CSA-tuin te worden. Dat staat voor Community Supported Agriculture: landbouw gesteund door mensen uit de buurt. Mensen kopen een aandeel in onze tuin en kunnen in ruil daarvoor zelf hun groente komen oogsten. Lees er meer over op deze pagina.

Samenwerking 
De tuinen zijn een onderdeel van biologische boerderij Hartstocht. We gebruiken compost van de compostering, biologische stro van het bedrijf, de mest van de koeien en het water uit de sloot. We willen dat het een open tuin wordt waar mensen zelf komen oogsten en het leuk vinden om te zien hoe natuurlijk boeren in zijn werk gaat.

Events en workshops
We focussen nu onze aandacht vooral nog op het opzetten van de tuin, maar de eerste ideeën voor workshops, een pluknick, een weeddate-avond, een drive-inn bioscoop of een zucchini-fest borrelen al flink te pan uit. Houd de website en facebook daarom in de gaten. En mocht je een goed idee hebben! Laat het ons weten.

Meedoen?
Je kunt ons komen helpen. Wieden, planten, oogsten, dingen bouwen, evenementje organiseren… er is altijd wat te doen. Bel, kom langs of stuur een mail als je interesse hebt.

foto 5_Sam en Marieke